Vanhanen: Näkemykseni eivät ole ostettavissa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kiistää jyrkästi epäilyn, että hänen mielipiteensä olisi ostettavissa. Pääministeri korostaa olleensa kaavoituksesta samaa mieltä koko poliittisen uransa ajan.

Kotimaa

Vanhanen kommentoi Ranskan pääministerin vierailun yhteydessä Helsingin Sanomien uutisointia hänen ja tontteja ja liiketiloja välittävän Nova Group -konsernin johtajan Arto Merisalon tapaamisesta. Vanhasen mukaan miehet kohtasivat etukäteen sovitussa, muita aiheita käsitelleessä tapaamisessa, jossa Merisalo kritisoi kaavoituslainsäädännöstä esitettyjä tulkintoja. - Jokainen puolue ja poliitikko toimii oman aatteensa pohjalta. Keskustan satavuotinen linja on ollut se, että rakentamista ei Suomessa keskitetä vain suuriin kaupunkeihin. Koko Suomi on asutettava, sanoo pääministeri. - Tämä on minun poliittinen linjani. Sen mukaan toimin, enkä ole 30 vuoteen tarvinnut neuvoja enkä niitä ota. Myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen kiistää ottaneensa keskusteluissa mitään kantaa kaavoitusasioihin. Hänen mukaansa Merisalo ei edes kysynyt hänen kantaansa lain tulkintaan. Merisalo kiistää suorat kaavoitusneuvottelut

Tontteja ja liiketiloja välittävän Nova Group -konsernin johtaja Arto Merisalo kiistää suoranaisesti neuvotelleensa maankäyttö- ja rakennuslaista poliitikkojen kanssa.

Savon Sanomien haastattelussa Merisalo kertoo pitäneensä aiheesta puheen Rovaniemellä tilaisuudessa, jossa paikalla oli myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Merisalo sanoo nostaneensa asian esiin keskustelussa Pekkarisen ja myöhemmin myös pääministeri Matti Vanhasen ja keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen kanssa.

Helsingin Sanomien mukaan Merisalo on tapaamisten jälkeen kirjoittanut yhteistyökumppaneilleen, että keskustan johto on saatu heidän kannalleen. Hänen mukaansa kumpikin ministereistä oli sanonut, ettei kannata rakennuslain tiukennusta.

Lähteet: YLE Uutiset