Rankkasateet aiheuttivat hätätilan Luoteis-Italiassa

Italian luoteissosaan on julistettu hätätila aluetta koetelleiden rankkasateiden vuoksi. Runsaat sateet ovat aiheuttaneet tulvia ja mutavyöryjä, joissa on kuollut neljä ihmistä. Rankkasateet ovat koetelleet viime päivinä myös Belgiaa, Britanniaa, Ranskaa ja Saksaa.

Ulkomaat

Italian Piemonteen ja Valle d'Aostaan julistettu hätätila mahdollistaa maakunnille nopeutetun avunsaannin. Italian hallitus päätti hätätilan julistamisesta eilisessä kokouksessa, uutistoimisto ANSA kertoo.

Torstaina neljä ihmistä kuoli Piemontessa maanvyörymissä. Esimerkiksi Saviglanossa suljettiin koulut ja Demontessa 30 ihmistä evakuoitiin kodeistaan mutavyöryjen pelossa. Torinossa puolestaan jouduttiin evakuoimaan 50 ihmistä sairaalasta.

Punaisen Ristin edustajan mukaan pahimman pitäisi olla jo takanapäin.

Ranskassa junayhtiö SNCF piti ratayhteyden Torinon ja Lyonin välillä yön yli suljettuna mahdollisten onnettomuuksien välttämiseksi. Myös maantietunnelit Ranskan ja Italian välillä suljettiin perjantaina rekka-autoilta useiksi tunneiksi. Liikenne puuroutui niin ikään Ranskan puolisilla Savoien ja Iseren alueilla.

Lähteet: AFP