Neil Young esiintyy Helsingissä elokuussa

Legendaarinen laulaja/lauluntekijä Neil Young saapuu konsertoimaan Suomeen elokuussa. Hän esiintyy Helsinki Areenalla torstaina 7. elokuuta. Viimeksi Neil Young konsertoi Suomessa heinäkuussa 2001.

Konsertin lipunmyynti käynnistyy Lippupalvelussa maanantaina 9. kesäkuuta.

Neil Young tunnetaan luovana artistina, joka ammentaa jatkuvasti uusia ideoita musiikissaan. Hän on koko uransa aikana ollut tekemisissä useiden eri musiikkigenrejen parissa kuten new waven, industri- ja garagerockin, mutta hänen vahvimpiin alueisiin kuuluvat raaka sähköinen rock ja rauhallinen folk-tyyli. Tulevalla kiertueella Young keskittyy esittämään materiaaliaan sähkökitaran varressa.

Kanadalaissyntyinen musiikintekijä on julkaissut kolmisenkymmentä levyä sekä sooloartistina että eri orkesterien kanssa. Ensimmäinen sooloalbumi ilmestyi 1969 ja jo siltä löytyi klassikoita kuten The Loner ja Last Trip To Tulsa. Neil Yongin muita hittejä ovat mm. Rockin In The Free World, Southern Man, Tell Me Why, Old Man, Heart Of Gold, Like A Hurricane, Down By The River, Cinnamon Girl sekä Cowgirl In The Sand.

1995 Young valittiin Rock'n' Roll Hall of Famen jäseneksi uraauurtavasta työstään, joka mittavan soolouran lisäksi on sisältänyt myös esiintymiset folk-rockia soittavien Buffalo Springfieldin ja Crosby, Stills, Nash & Youngin rivistöissä sekä legendaarisen keikan Woodstockissa jälkimmäisessä kokoonpanossa.