1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Myös Ahde sai KMS:ltä tukea - puolue vienee luottamustoimet

SDP:n kansanedustaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Matti Ahde kertoo saaneensa vaalirahoitusta Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä. Ahde kertoo Kalevalle, että yhdistys tuki häntä Oulun työväenyhdistyksen kautta 10 000 eurolla.

Ahteen mukaan hän palautti summan KMS:lle tänä keväänä, kun vaalirahakeskustelu alkoi paisua.

Ahde sanoo pohtineensa vaalirahoitusilmoituksen täydentämistä, mutta päätyneensä kuitenkin rahojen palauttamiseen.

- Luulin, että kaikki on ihan ok, vaikka rahat ovat tilillä. Kun tämä keskustelu alkoi, totesin, että olimme tehneet virhearvion ja on parempi minun kannaltani palauttaa rahat, Ahde sanoi Kalevalle.

Ahde menettänee luottamustehtävänsä

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Tarja Filatovin odotetaan ottavan kantaa Ahteen SDP:n puoluekokouksessa Hämeenlinnassa.

SDP:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä edellyttivät, että vaalirahailmoitukset piti täydentää toissa perjantaihin mennessä. Tämän vuoksi Ahdetta odottaa nyt rangaistus.

Ahde menettänee puoluekokouksessa puoluevaltuuston puheenjohtajan paikan sekä luottamustehtävänsä eduskunnassa. Lisäksi hänelle ei annettane vähään aikaan uusia luottamustehtäviä.

Ahde kertoi puoluekokouksessa, että hän jatkaa kisaa puoluevaltuuston puheenjohtajan paikasta. Puoluekokous valitsee puheenjohtajan huomenna. Ahteen saama vaalituki on herättänyt ihmetystä puoluekokousväessä.

Matti Ahde on eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja, mikä on hänen tärkein luottamustehtävänsä eduskunnassa.