1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Yleisradion Eva Polttila yksi valtion journalistipalkinnon saajista

Toimittajat Eva Polttila, Jan-Anders Ekström, Raila Kinnunen ja Dennis Rundt ovat saaneet tämänvuotisen valtion journalistipalkinnon. Palkinto on arvoltaan 8 500 euroa.

Eva Polttila on tehnyt 39 vuoden toimittajanuran - koko ajan Yleisradiossa. Polttila aloitti uransa Uudenmaan alueuutisissa. Televisiouutisiin hän siirtyi vuonna 1981 ja jo vuonna 1982 Polttila voitti parhaan naispuolisen tv-esiintyjän Telvis-palkinnon. Hän on työskennellyt toimittajana, toimitussihteerinä ja juontajana. Polttilaa on kuultu ja nähty myös radiouutisissa ja A-studiossa.

Valtion journalistipalkinnon palkintoperusteluiden mukaan Eva Polttilalla on poikkeuksellinen esiintymiskarisma, joka rakentuu asian hallinnalle ja osaamiselle. Perusteluiden mukaan "Polttila ei pyri työntämään itseään esiin tai rakentamaan roolia. Yleisö tunnistaa ja arvostaa tätä aitoutta ja asiallista tyylikyyttä, joka leimaa kaikkea hänen työtään."

Polttilan toimittajan olemusta kuvataan sanaparilla "nöyrä ja rohkea". Eva Polttila on nöyrä jokaisen työtehtävän ja uuden tiedon edessä; rohkea taas haastatellessaan pelkäämättömästi ja itsenäisesti vallanpitäjiä sekä luottamalla osaamiseensa ja tietoihinsa.

Politiikan tuntemusta ja aikakausjournalismin osaamista Jan-Anders Ekström on tehnyt pitkän elämänuran Hufvudstadsbladetin poliittisena reportterina. Hän on myös toiminut pohjoismaisten lehtien, kuten Svenska Dagbladetin ja Aftenpostenin kirjeenvaihtajana. Raila Kinnunen on työskennellyt 1970-luvulta lähtien Apu-lehdessä. Kinnunen on myös kirjoittanut kolme kehuttua elämäkertaa; Esko Salmisesta, Kirka Babitzinista ja Kyllikki Forssellista. Dennis Rundt tunnetaan paitsi tiedemiehenä ja kirjailijana, myös tuotteliaana journalistina. Vasabladetin toimituksessa pitkän uran eri tehtävissä tehnyt Rundt on kirjoittanut myös Pohjanmaalle sijoittuvan romaanitrilogian. Tänä vuonna kuudennentoista kerran jaettavat valtion journalistipalkinnot myönnetään pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta. Kulttuuriministeri Stefan Wallin jakoi palkinnot perjantaina Helsingissä. YLE Uutiset