Indonesiassa kadonneet eurooppalaiset sukeltajat löytyivät

Indonesiassa kaksi päivää vaarallisella merialueella kadoksissa olleet eurooppalaiset sukeltajat on löydetty hengissä. Kalastajat havaitsivat kadonneet pienellä saarella Balin itäpuolella lauantaiaamuna.

Ulkomaat

Sukeltajat - kolme brittiä, yksi ranskalainen ja yksi ruotsalainen - kuljetettiin aamupäivällä moottoriveneellä Floresin saarelle.

Yksi sukeltajista kertoi uutistoimisto AFP:lle sukeltajien ajelehtineen meressä yhdeksän tuntia. Sen jälkeen he viettivät kaksi yötä autiolla saarella syöden kivenraoista löytämiään simpukoita ja tarkkaillen harvinaisia liskoja.

Indonesian viranomaiset aloittivat suuretsinnät sen jälkeen kun toiset samaan ryhmään kuuluneet sukeltajat ilmoittivat torstaina, että viisi ryhmän jäsentä ei ollut palannut sukellukseltaan. Etsintöihin lainattiin veneitä myös paikallisilta asukkailta.

Intian valtameren ja Tyynenmeren yhtymäkohdassa sijaitseva alue, jolla sukeltajat olivat kadoksissa, on kuuluisa rikkaasta eliöstöstään, mutta myös petollisesta ja yllättävästä merenkäynnistä. Vaarallisten pyörteiden takia aluetta suositellaan vain kokeneille sukeltajille.

Lähteet: AFP, AP