Vaarallisen voimakas tuuli vaikeuttaa liikennettä ja katkoo sähköjä

Kova tuuli on riepotellut maatamme tänään. Päivällä tuuli puhalsi maa-alueilla jopa 15 - 20 metriä sekunnissa eli vaarallisen voimakkaasti. Kello 18 julkaistuissa varoituksissa Ilmatieteen laitos ei kuitenkaan enää antanut maa-alueille tuulivaroitusta.

Kotimaa

Tiistaina illalla voi taas esiintyä voimakkaita tuulenpuuskia, kun Suomeen saapuu uusi matalapaine. Maan eteläosaan ennustetaan kertyvän ukkospilviä illalla tai iltapäivällä.

Tuulivaroitus maa-alueille annetaan, jos tuulennopeuden 10 minuutin keskiarvo on vähintään 14 metriä sekunnissa tai jos ukkospuuskat ovat vaarallisen voimakkaita.

Sää aiheutti liikennehäiriöitä Kova tuuli ja ukkonen häiritsivät liikennettä eri puolilla Suomea. Karjalan ja Savon radoilla junaliikenne myöhästeli ukkosen aiheuttamien turvalaitevikojen vuoksi. Junien kulku hidasteli koko päivän myös Kouvolan ja Pieksämäen välisellä rataosuudella, mutta illalla vika saatiin korjattua. Parikkalan ja Joensuun välillä turvalaitevika hidasti illalla junien kulkua. Helsingissä puolestaan pääradan liikenne myöhästeli päivällä, kun puu kaatui ajolangan päälle Pukinmäen kohdalla. Vallilassa puolestaan raitiovaunuliikennettä sekoitti iltapäivällä kiskoille kaatunut puu. Pika-alusvuoroja peruttu

Linda Line ja Nordic Jet Line peruivat Tallinnan ja Helsingin välisiä pika-alusvuorojaan kovan merenkäynnin vuoksi.

Myös SuperSeaCat perui vuoroja. Sen sijaan varustamo sanoo liikennöivänsä illan vuoronsa normaalisti molempiin suuntiin.

Lähteet: YLE Uutiset