Rovaniemellä tutkintapyyntö vaalirahasotkusta

Rovaniemen poliitikkojen vaalirahasotkut johtavat poliisitutkintaan. Asiasta tehdään tutkintapyyntö alkuviikosta. Myös poliisin Lapin talousrikosyksikkö on kiinnostunut vaalirahajupakasta.

Kotimaa

Erkki Tikkasen mukaan on selvitettävä, onko Rovaniemen tonttikaupoissa ja jääviyskysymyksissä syytä epäillä rikosta.

Toistaikseksi keskusrikospoliisi ei epäile ketään rikoksesta.

- Poliisi on tehnyt selvitystä, mutta ketään ei ainakaan toistaiseksi epäillä rikoksesta, yksikön johtaja, rikoskomisario Jukka Lakkala KRP:stä sanoo.

Lakkalan mukaan talousrikosryhmällä ei ole faktaa siitä, että rovaniemeläisiä poliitikoita olisi syytä epäillä esimerkiksi lahjuksen ottamisesta, vaan poliisi on julkisuudessa olleiden tietojen varassa. Lakkalan mukaan toistaiseksi kukaan kansalainen ei ole myöskään tehnyt rikosilmoitusta kohusta. Kelkkatehtaan kaavapäätöksestä perätään rikostutkintaa SDP:n kansanedustaja, entinen oikeusasiamies Jacob Söderman on vaatinut Rovaniemen kelkkatehtaan kaavapäätöksestä ja tonttikaupasta poliisitutkintaa. Kelkkatehtaan rakentaa Nova Group, jonka maksamaa vaalitukea sai muun muassa Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruotsalainen. Nova Groupin rahoittaman Kehittyvien maakuntien Suomi -vaalitukiyhdistykseen oli siteet myös toisella rovaniemeläisellä poliitikolla, keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiolalla, joka päätti kelkkatehtaan kaavasta. YLE Uutiset