Vanhanen valittiin jatkokaudelle

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen jatkaa odotetusti toiselle kaksivuotiskaudelle puolueen johdossa. Valinta tehtiin keskustan puoluekokouksessa Joensuussa. Vanhasella ei ollut vastaehdokkaita.

Kotimaa

Kiitospuheessaan kokousväelle Vanhanen totesi, että keskustan johdossa on hyvä olla. Vanhasen mukaan puolue on avainpaikalla tekemässä ja toimimassa.

Vanhasen mukaan puolueessa keskitytään nyt kuntavaaleihin, joissa voitto ratkeaa ehdokasasettelulla: Vanhanen patistaa puoluetta tekemään täysiä ehdokaslistoja, joissa puolet ehdokkaista on naisia, sekä panostamaan nuoriin ehdokkaisiin.

Vanhanen painotti, että Suomessa ei ole poliittista kriisiä, vaan hallitus on vahva. Vanhasen mukaan hallitus tietää, mitä tekee ja tekee sen, mitä lupaa.

Puheensa päätteeksi Vanhanen sai myrskyisät suosionosoitukset.

Keskusta valitsi myös varapuheenjohtajansa Keskustan varapuheenjohtajiksi on Joensuun puoluekokouksessa valittu Paula Lehtomäki, Tuomo Puumala ja Antti Rantakangas. Mari Kiviniemi putosi varapuheenjohtajakolmikosta. Lehtomäki sai 1 400 ääntä, Puumala 970 ääntä ja Rantakangas 932 ääntä. Kiviniemen äänimäärä jäi 820:een ja putosi siis kolmikosta. Kaikkiaan ääniä annettiin 5 097.

Lähteet: YLE Uutiset