1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Japanin kruununprinssi tutustuu Brasilian japanilaisyhteisöön

Japanin kruununprinssi Naruhito on lähtenyt pitkälle Brasilian matkalle. Maailman vanhimman monarkian edustajan on määrä osallistua japanilaissiirtokunnan 100-vuotisjuhlallisuuksiin. Brasiliassa on suurin japanilaisyhteisö Japanin rajojen ulkopuolella.

Ulkomaat

Prinssi Naruhito lähti matkaan hallituksen koneella Tokion Hanedan lentokentältä. Kruununprinssi vierailee useissa Brasilian kaupungeissa Sao Paulosta Rio de Janeiroon.

Prinssin puoliso, prinsessa Masako ei osallistu tällekään ulkomaanmatkalle. Tiettävästi virkatehtävien paineista masentunut prinsessa on ollut poissa julkisuudesta useiden vuosien ajan. 44-vuotias Masako seurasi puolisoaan edellisen kerran ulkomaille, Australiaan ja Uuteen Seelantiin vuonna 2002.

Prinsessan masennuksen syynä on mainittu myös monarkian vaatimukset, hänen on toivottu synnyttävän Japaniin seuraavan miespuolisen kruununperijän. Japanin lakien mukaan vain hallitsijasuvun miesjäsen isän puolelta voi nousta valtaistuimelle. Naruhitolla ja Masakolla on vuonna 2001 syntynyt Aiko-tytär.

Prinssi nuoremmalla veljellä, prinssi Akishinolla on liitostaan prinsessa Kikon kanssa poika.

Viime viikolla Naruhito ja Masako viettivät 15-vuotista hääpäiväänsä viime viikolla, mutta hovi ei järjestänyt merkkipäivän johdosta julkisia tapahtumia.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi