Foo Fighters muisteli tapaamista Andy McCoyn kanssa (katso video)

Viikonloppuna 30-vuotista taivaltaan juhlinut Provinssirock huipentui sunnuntaina Foo Fightersin keikkaan. Kyseessä oli bändin ensimmäinen julkinen esiintyminen Suomessa. Yhtyeen kitaristi Chris Shiflett muisteli Suomessa Hanoi Rocks -fanitustaan sekä tapaamista Andy McCoyn kanssa.

viihde

Foo Fightersin keulakuva laulaja Dave Grohl ei saapunut sunnuntaina suomalaismedian kuultavaksi, koska säästeli itseään illan keikkaa varten. Kysymyksiin tulivat vastaamaan sen sijaan kitaristi Chris Shiflett sekä rumpali Taylor Hawkins. Shiflett intoutui muistelemaan nuoruuttaan, jolloin hän oli Hanoi Rocks -fani.

- Hanoi Rocksin esikoisalbumi muutti elämäni ja sillä on ollut suuri vaikutus tapaani soittaa. Andy McCoy on yksi suosikkikitaristeistani. Pukeuduin aikanaan myös Hanoi Rocks -tyylillä ja minulla oli vaalea piikkitukka ja pinkit kireät housut, Chris Shiflett naureskeli.

Foo Fighters esiintyi Helsingissä yksityiskeikalla muutama vuosi sitten. Tuolloin Shiflett tapasi McCoyn, jonka kanssa hengaili päivän ajan. Kitaristi olisi halunnut tavat hänet nytkin, mutta ei tajunnut kuinka kaukana Seinäjoki Helsingistä onkaan.

Aiemmin tässä kuussa Foo Fighters esiintyi kahdella loppuunmyydyllä keikalla Lontoon Wembleyn stadionilla. Bändi ei osaa sanoa, miten he ylittävät tämän saavutuksen. Muutoinkaan yhtyeellä ei ole tarkkoja tulevaisuudensuunnitelmia. Foo Fighters aikoo hoitaa meneillään olevan kiertueen kunnialla loppuun ja pitää sen jälkeen hieman taukoa ennen uuden albumin tekemistä.

Lähteet: YLE Uutiset