Kirkko sulki ovensa Enkelit ja demonit -elokuvan tekijöiltä

Katolinen kirkko on kieltänyt elokuvantekijöitä kuvaamasta Enkelit ja demonit -elokuvaa roomalaisissa kirkoissa. Rooman hiippakunta esti Da Vinci -koodin esiosan kuvaukset kaupungin keskustassa sijaitsevissa Santa Maria del Popolon ja Santa Maria della Vittorian kirkoissa.

kulttuuri

Hiippakunnan edustajan mukaan kuvauksista kieltäydyttiin, koska elokuvan sisältö ei sovi kirkon näkemyksiin, uutistoimisto AP kertoo.

Samat elokuvantekijät olivat ongelmissa kirkon kanssa myös Da Vinci -koodin kuvausten aikana, jolloin elokuvan kuvaukset kiellettiin Lontoon kuuluisassa Westminster Abbeyssa. Dan Brownin kirja Da Vinci -koodi ja siitä tehty elokuva ovat suututtaneet Vatikaanin ja osan katolisista uskovaisista. Teos perustuu ajatukselle siitä, että Jeesus nai Maria Magdalenan ja sai tämän kanssa lapsia. Lisäksi teoksessa esitetään konservatiivinen katolinen liike Opus Dei murhanhimoisena kulttina. Enkelien ja demonien tarina sijoittuu aikaan ennen Da Vinci -koodin tapahtumia. Molempien elokuvaversioiden ohjaaja on Ron Howard. Tom Hanks nähdään myös uuden elokuvan pääosassa. Enkelit ja demonit -elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa ensi vuonna.

Lähteet: Reuters, AP