Upporikkaiden lukumäärä paisuu Aasiassa

Aasian talouskasvu lisää myös alueen miljönäärien määrää. Yhdysvaltalaisen Merrill Lynch -investointipankin ja Capgemini-yhtiön selvityksessä upporikkaiden määrä lisääntyy nopeimmin Intiassa ja Kiinassa.

Ulkomaat

Intiassa miljönäärien määrä nousi viime vuonna 22,7 prosenttia, heitä oli yhteensä 123 000. Kiinassa huippuvarakkaiden määrä nousi edellisvuodesta 20,3 prosenttia, heitä on 415 000. Kiina ohitti selvityksen mukaan Ranskan miljonäärien määrässä. Korkean tuloluokan klubiin lasketaan henkilöt, joilla on vähintään yhden miljoonan dollarin nettovara. Miljonääriluokkaan nousi yli 118 000 ihmistä Etelä-Koreassa, ja kymmenettuhannet Indonesiassa ja Singaporessa. Jalokiviä ja luksusjahteja Vaurastuminen näkyy myös kulutustottumuksissa. Luksustavaroiden hinnannoususta huolimatta erityisesti Aasian ja Lähi-idän varakas väestö ostaa jalokiviä, koruja ja rannekelloja. Myös räätälöidyt eksklusiivimatkat huippuluokan kylpylöihin ja designputiikkeihin ovat suosittuja. Muualla miljonäärit sijoittavat omaisuuttaan ökyjahteihin, taidekokoelmiin ja yksityiskoneisiin. Brasilia kolmosena miljonääriklubissa

Intian BKT kasvoi viime vuonna 7,9 prosenttia ja Kiina 11,4 prosenttia.

Intian ja Kiinan jälkeen kolmanneksi eniten miljönäärien määrä lisääntyi Brasiliassa. Muutoin kymppikärjestä yli puolet oli Aasian valtioissa.

Lähteet: AP