Piia-Noora Kauppi FK:n toimitusjohtajaksi

Finanssialan Keskusliiton uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2009 alussa. Toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa siihen asti varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari. Kaupin tilalle Euroopan parlamenttiin nousee Eva-Riitta Siitonen.

talous

Piia-Noora Kauppi on toiminut lähes kymmenen vuotta Suomen edustajana Euroopan parlamentissa, jossa hän on keskittynyt talous- ja raha-asiainvaliokunnan työskentelyyn ja erityisesti rahoitusmarkkinalainsäädäntöön. Kauppi on toiminut myös muun muassa Euroopan parlamentin rahoitusmarkkinafoorumin puheenjohtajana.

- Olen viihtynyt Euroopan parlamentissa hyvin finanssiasioiden parissa, ja uudessa tehtävässäni voin nyt hyödyntää kokemustani muun muassa EU-tason rahoitusmarkkinalainsäädännöstä. Finanssialalla on jatkossa kasvava merkitys EU:n sisämarkkinoilla, Piia-Noora Kauppi sanoo Finanssialan Keskusliiton tiedotteessa.

Kauppi arvioi, että myös Suomessa pankeilla ja vakuutusyhtiöillä on tärkeä rooli kaikkien kansalaisten taloudellisen turvallisuuden, hyvinvoinnin ja vaurauden kannalta.

- FK:n jäsenten hoidossa on myös lakisääteiseen sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia, joten uudessakin tehtävässäni näkökulma yhteiskuntaan on laaja.

FK:n puheenjohtajana heinäkuun alussa aloittava OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen korostaa, että myös suomalaisen finanssialan edunvalvonnan painopiste siirtyy kaiken aikaa enemmän EU:n tasolla toteutettavaksi. Karhinen katsoo, että Piia-Noora Kauppi tuo Finanssialan Keskusliittoon uutta EU-osaamista ja valmiit verkostonsa.

Lähteet: YLE Uutiset