Suomalaiset kasvattivat asuntolainataakkaansa

Kotitalouksien nostamien asuntolainojen määrä kasvoi edelleen toukokuussa, kerrotaan Suomen Pankista. Kotitaloudet nostivat uusia asuntolainoja 2,3 miljardin edestä, kun huhtikuussa vastaava määrä oli 2,1 miljardia euroa.

talous

Uusien asuntolainojen keskikorko oli toukokuussa 5,00 prosenttia, mikä on 0,12 prosenttiyksikköä korkeampi kuin huhtikuussa.

Rahalaitosten kotitalouksille myöntämien asuntolainojen kanta oli toukokuun lopussa 64,9 miljardia euroa ja sen keskikorko 5,10 prosenttia. Keskikorko nousi 0,08 prosenttiyksikköä huhtikuusta.

Asuntolainakannan vuosikasvu oli toukokuussa 11,7 prosenttia, kun se oli kuukautta aiemmin 12 prosenttia. Talletuskantoihin 17 prosentin kasvu Kotitalouksien talletuskanta jatkoi myös kasvuaan. Talletuskanta oli toukokuussa 70 miljardia euroa, mikä on lähes 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Talletuskannan keskikorko oli toukokuussa 2,66 prosenttia. Kotitalouksien talletuskantaa kasvattivat viime kuukausien tapaan enintään kahden vuoden määräaikaistalletukset. Ne kasvoivat 665 miljoonaa euroa edellisestä kuukaudesta.

Lähteet: YLE Uutiset