1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Viikonloppuna luvassa festarisuma

Perjantaina alkoi suomalaisittain vilkas festariviikonloppu. Juhlijoita keräävät mm. Ruisrock, Simerock ja Hangon Regatta Weekend. Moni suomalainen on suunnannut myös torstaina alkaneelle Roskilden festivaalille.

Ruisrock kerää Turkuun viikonloppuna kymmeniä tuhansia juhlijoita. Torstaina lippuja oli myyty noin 60 000 kappaletta, mutta lippuja on edelleen saatavilla. Lauantaina Ruisrockin pääesiintyjänä nähdään on HIM ja sunnuntain odotetuimpiin artisteihin kuuluvat synkistelevän jenkkiläisen indierockin kärknimet Interpol ja The National. Rovaniemellä puolestaan Simerock täyttää Lapin rock-faneista. Järjestäjät odottavat paikalle noin 24 000 kävijää. Simerockissa esiintyy noin 46 kotimaista bändiä, mm. The 69 Eyes, Amorphis, Anna Abreu, Hanoi Rocks, Ismo Alanko Teholla, Kotiteollisuus, Sonata Arctica, Stam1na ja Sturm und Drang.

Perjantaina alkoi myös Hangon Regatta Weekend, jossa esiintyvät mm. Anna Eriksson, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Waldo’s People, sekä 1980-luvun europop-tähdet Pandora ja Dr. Alban.

Myös liki kuukauden kestävä Savonlinnan Oopperajuhlat alkaa perjantaina Lisäksi Tanskassa torstaina alkanut Roskilde vetää paljon suomalaiskävijöitä.