Urpilainen vaatii hallitukselta veronalennuksia tai tulonsiirtoja

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on päättämässä valintansa jälkeisen hiljaiselon ja lähdössä kesäkiertueelle ympäri Suomen. Urpilainen vaatii hallitukselta joko veronalennuksia tai tulonsiirtoja kansalaisten ostovoiman pelastamiseksi.

Kotimaa

Hämeenlinnan puoluekokouksen juhlahumusta on nyt tasan neljä viikkoa. Moni on ehtinyt lehtien palstoja myöten kysymään minne SDP:n uusi naispuheenjohtaja ehti jo hävitä.

Urpilainen kertoo, että aika on mennyt maakunnissa pääkaupungin median ulottumattomissa ja naistenlehtienkin haastatteluissa.

Nyt Urpilainen on kuitenkin palannut. Kuntavaaleihin valmistautuvan puheenjohtajan Uusi SDP -kiertue alkaa lauantaina. Tärkeänä osana kiertuetta on perhepolitiikka. - Minusta perhepolitiikka on hyvin tärkeä osa tulevaisuuspolitiikkaa. Jos meidän lapset ja nuoret voivat huonosti, myöskään Suomella ei ole tulevaisuutta, Urpilainen sanoo. Urpilainenkin on kuitenkin jo huomannut, ettei oppositiojohtaja voi pitäytyä pelkästään lempiaiheessaan. Hän ottaakin kantaa myös kansalaisten ostovoimaan. Se pitäisi hänestä pelastaa. - Minusta olisi tärkeää huolehtia siitä, että niin eläkeläisillä, työttömillä, palkansaajilla kuin lapsiperheilläkin olisi varaa huolehtia omasta arkielämästään, Urpilainen toteaa. Hänen mielestään on vakava tilanne, jos hinnat nousevat ja samalla ihmisten ostovoima heikkenee. Tähän Urpilainen toivoo hallitukselta toimia. - Minusta pitää miettiä tuloveronkevennyksiä pieni- ja keskituloisille tai vaihtoehtoisesti kohdennettuja tulonsiirtoja. Hallituksen ongelmista akuuteimmassa, Venäjän puutullikiistassa, Urpilainen ihmettelee ministerien sooloilua ja ylipäätään hallituksen saamattomuutta Venäjän suuntaan. Pääministerinä Urpilainen olisi asiassa aktiivinen ja Moskovassa neuvottelemassa asiassa. YLE Uutiset