Saksa aikoo lisätä tuulienergian määrää

Saksan hallitus aikoo kasvattaa tuulivoiman tuotantoa entisestään. Hallitus kaavailee 30 tuulipuiston rakentamista Itämeren ja Pohjanmeren rannikon vesille. Uusia tuulimyllyjä nousisi kaikkiaan parisentuhatta ja ne tuottaisivat 11 000 megawattia sähköä.

luonto

Saksa on jo nyt Tanskan ja Espanjan ohella Euroopan unionin kärkimaita tuulienergian tuotannossa. Saksa tuottaa energiastaan noin seitsemän prosenttia tuulivoimalla. Esimerkiksi Suomessa tuulivoiman osuus on 0,2 prosentin luokkaa.

Saksan liikenneministeri Wolfgang Tiefensee sanoo Welt am Sonntag -lehdelle, että öljyn hinnan nousu on tehnyt tuulienergiasta entistä houkuttelevampaa myös investoijille. Tuulivoimaa tarvitaan myös hallituksen energiatavoitteiden saavuttamiseksi.

Saksan parlamentin alahuone hyväksyi viime kuussa lain, jonka mukaan uusiutuvilla energianlähteillä kuten tuuli- ja aurinkovoimalla tuotetaan vuoteen 2020 mennessä 30 prosenttia energiasta. Nykyisin uusiutuvien energianlähteiden osuus on 14 prosenttia.

Saksan hallitus on päättänyt olla perumatta aiempaa päätöstä sulkea maan 17 ydinvoimalaa vuoteen 2020 mennessä. Ydinvoiman asemasta keskustellaan kuitenkin edelleen hallituksen sisällä.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset