Rooman uusi pormestari vannoo muodin nimeen

Rooman uuden äärioikeistolaisen pormestarin linjaukset kaupungin kulttuurisesta tulevaisuudesta nostattavat kiistaa ikuisessa kaupungissa. Uusfasistisen puolueen nuorisojärjestön entinen johtaja Gianni Alemanno on aiemmin tullut tutuksi ennen muuta tiukoista lausunnoistaan laitonta siirtolaisuutta vastaan. Nyt hän sanoo haluavansa Roomasta nuorien muotisuunnittelijoiden uutta sykkivän sydämen.

kulttuuri

Muotitalo Guccin näytöksessä ajatuksiaan esitellyt Alemanno kertoi kaavailevansa uusia muotikouluja ja jopa erityistä yliopiston muotitiedekuntaa.

Arvostelijat pelkäävät, että kaupungin rikas taide- ja kulttuurihistoria jää Alemannon uudistusinnossa jalkoihin.

Alemannon edeltäjä Walter Veltroni sai kiitosta Rooman kulttuurielämän elvyttämisestä. Hän muun muassa aloitti elokuvajuhlat, joiden ansiosta kaupunki sai takaisin osan 1950- ja 1960-lukujen Dolce Vita -tenhovoimastaan. Veltronikaan ei ollut muodille allerginen. Hänen ansiokseen luetaan muotisuunnittelija Valentinon juhlanäytöksen houkutteleminen Roomaan. Muodin Mekkana Rooma on kuitenkin edelleen Milanon varjossa. Puolivuosittain järjestetyt muotiviikot eivät ole onnistuneet houkuttelemaan huippupoliitikkoja tai muuta nimekästä väkeä. Alemanno on luvannut muuttaa tilanteen. - Olenhan minäkin täällä, hän perusteli Guccin muotinäytöksessä.

Alemannosta tuli pormestari kaksi kuukautta sitten, kun Veltroni oli eronnut keskittyäkseen parlamenttivaalikampanjaansa. Hän johtaa parlamentin keskusta-vasemmistolaista oppositiota.

Lähteet: Reuters