Uuden aallon pioneeriyhtye Blondie kiertää taas maailmaa

Uuden aallon pioneeriyhtye Blondie kiertää parhaillaan maailmaa. Kiertue on omistettu 30 vuotta sitten julkaistulle klassikkoalbumille Parallel Lines. YLE Uutiset tapasi yhtyeen alkuperäisjäsenet harvinaisessa haastattelussa.

kulttuuri

Newyorkilaisissa underground-piireissä aloittanut Blondie löi itsensä läpi 70-luvun lopulla. Yhtye sekoitti onnistuneesti punkkia ja pop-estetiikka, mutta lisäksi Blondiella oli jotain muutakin:

- Meillä on mitä karsmaattisin vokalisti. Tästä on ollut Blondielle suunnattomasti hyötyä, yhtyeen rumpali Clem Burke sanoo.

Huumaavan kaunis Debbie Harry on jäänyt pop-historiaan ikonina, jonka tyyliä ovat yrittäneet jäljitellä mm. Madonna, Gwen Stefani ja Andy Warhol.

Nyt Blondien on löytänyt myös uudempi sukupolvi. Rumpali Burken mukaan kukaan bändistä ei uskonut näkevänsä enää jopa vuosikymmeniä vanhoja promootioita ja videoita.

- Nyt tuo kaikki materiaali löytyykin You Tubesta. Jos joku nuori pistää sinne jonkun kappaleemme nimen, hän saa samalla 5 000 muuta osumaa Blondiesta.

Ajattomia musiikkihelmiä tehneiden rumpali Clem Burken ja kitaristi Chris Steinin mielestä täydellisen pop-kappaleen kaava on hyvin yksinkertainen.

- Täydellinen kappale on sellainen, että kun sen kuulee ensimmäistä kertaa, se tuntuu tutulta, ikään kuin se tulisi jostain sisältä. Monet Beatlesien kappaleet ovat sellaisia, Stein sanoo.