Britannian puolustusministeriö myönsi hukkaavansa tietoja

Britannian puolustusministeriö on myöntänyt, että siltä varastetaan tai häviää paljon tietokoneita. Osa sisältää salaista tietoa.

Ulkomaat

Neljän viime vuoden aikana teille tietymättömille on joutunut yli kaksi kertaa niin monta kannettavaa tietokonetta ja muistitikkua kuin aiemmin on oletettu.

Puolustusministeri Des Browne kertoi perjantaina parlamentille antamassaan kirjallisessa vastauksessa, että tietokoneita on hukattu kaikkiaan 747. Vain 32 on saatu takaisin.

Asevoimista vastaava ministeri Bob Ainsworth puolestaan kertoi torstaina, että muistitikkuja on kadonnut 121. Viidellä oli salaiseksi luokiteltua tietoa.

Kysymyksen esittänyt liberaalisen oppositiopuolueen kansanedustaja Sarah Teather syyttää hallitusta käsittämättömästä leväperäisyydestä salassapidettävien tietojen suojelussa.

Tammikuussa puolustusministeriö myönsi hukanneensa kannettavan tietokoneen, jossa oli 600 000 ihmisen tarkat henkilötiedot. Viime viikolla katosivat tiedot kolmesta miljoonasta aloittelevasta autoilijasta, jolla ei ole vielä täyttä ajolupaa. Kesäkuussa Britanniassa löytyi kahteen otteeseen salaisia asiakirjoja, jotka olivat unohtuneet paikallisjunaan.

Noloin vuoto hallitukselle sattui viime vuonna, kun verohallitus hukkasi 25 miljoonan lapsilisän saajan henkilö- ja pankkiyhteystiedot. Ne sisältäneet levykkeet annettiin kirjaamattomina lähettiyhtiön kuljetettaviksi, ja paketti katosi taivaan tuuliin.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset