Supo jätti valituksen Tiitisen listan julkisuudesta

Suojelupoliisi on jättänyt korkeimmalle hallinto-oikeudelle valituksen Helsingin hallinto-oikeuden tekemästä ratkaisusta, jonka mukaan suomalaisten DDR-yhteyksistä laadittu ns. Tiitisen lista on julkinen.

Kotimaa

Suojelupoliisi vaatii korkeinta hallinto-oikeutta kumoamaan Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen. Tiitisen listalla on tiettävästi parinkymmenen ihmisen nimet, jotka länsisaksalaisten käsityksen mukaan pitivät yhteyttä DDR:n tiedustelupalveluun Stasiin.

Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen mukaan Suojelupoliisi vetoaa vaatimuksessaan niihin perusteluihin, joita Supo on aiemmin esittänyt hallinto-oikeudessa. Suojelupoliisi on esittänyt hallinto-oikeudelle mm., että ns. Tiitisen listan julkistaminen haittaisi Supon edellytyksiä toimia kansainvälisessä yhteistyössä. Supon mukaan myös muiden maiden tiedustelupalvelut eivät mahdollisesti luovuttaisi luottamuksellisia aineistoja Supolle jos Tiitisen lista julkistettaisiin.

Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikön Teuvo Arolaisen mukaan korkeimman hallinto-oikeuden keskimääräinen käsittelyaika asiakirjajulkisuutta koskevissa asioissa on noin vuosi.

Arolaisen mukaan Suojelupoliisi ei vaadi suullista käsittelyä, mutta on valmis tulemaan kuultavaksi asiassa.

YLE Uutiset