Hyppää sisältöön

Ranskan ydinvoimalatyöntekijät altistuneet säteilylle usein viime viikkojen aikana

Ranskassa riippumaton ydinvoimalaitoksia seuraava tutkijaryhmä on huolissaan useista Ranskassa sattuneista ydinvoimaloiden vuodoista viime viikkojen aikana. CRIIDAD-ryhmän mukaan 15 päivän aikana toimintahäiriöitä on ollut neljä kertaa. Näissä tilanteissa 126 työntekijää on altistunut säteilylle.

Tuoreimmassa tapauksessa Tricastinin ydinvoimalassa Etelä-Ranskassa noin sata työntekijää altistui vähäiselle määrälle säteilyä. Ranskan valtion omistaman yhtiön, EDF:n tiedottajan mukaan tapahtuma ei ollut yhteydessä aikaisemmin ydinvoimalassa sattuneeseen uraanivuotoon.

Kaksi viikkoa sitten viranomaiset kielsivät kalastamisen ja uimisen kahdessa joessa sen jälkeen, kun rikastamatonta uraania pääsi vuotamaan rikkoutuneesta maanalaisesta putkesta. Ranskan ympäristöministeri määräsi kaikki maan ydinvoimalat selvittämään, onko niissä samanlaisia vuotoja, joita ei ole havaittu.

Koillis-Ranskassa paljastui toinen vuototapaus. Areva-yhtiön mukaan yhdessä voimalassa oli vuotanut nestettä, jossa oli mukana hieman rikastettua uraania.

Ranskan hallitus suunnittelee ydinvoiman lisäämistä.