1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kelirikko

Kelirikon särkemät tiet nyppivät asukkaita

Kelirikon hajottamat tiet vaivaavat asukkaita eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Sorateiden lisäksi myös kestopäällysteisillä teillä on paikoin erittäin huonoja ajokohtia.

kelirikko
Kelirikko Tutjuntiellä Liperissä.

Esimerkiksi Tohmäjärventiellä on nopeusrajoituksia jouduttu kelirikon takia pudottamaan viiteenkymmeneen. Tohmajärventien varrella asuva maatilayrittäjä Erkki Leppäsen mukaan nopeusrajoitus on kuitenkin edelleen liian korkea.

- Kyllä se on semmosessa kunnossa, että siellä särkyy auto jos sinne lähdetään ajamaan tai hyvin hiljaa on ainakin kuljettava. Siellä oli routa särkenyt asfalttia niin, että savi nousee pohjalta ja tiessä on parikymmentä senttiä korkeita pahkoja. On ajateltava niin, että jos ei ole hirveän tärkeätä menoa, niin voi ajaa muutakin kautta.

Siellä oli routa särkenyt asfalttia niin, että savi nousee pohjalta.

Erkki Leppänen

Ely-keskuksen mukaan yksittäisiä kohtia Tohmajärventiessä korjataan ensi kesän aikana. Suurempaa remonttia tielle ei kuitenkaan ole tulossa, sillä Ely-keskuksen varat käytetään lähinnä pääteiden korjaamiseen.

Myös esimerkiksi Joensuun Enossa Ahvenisentiellä nopeusrajoituksia on pudotettu 80:sta 60:een tievaurioiden vuoksi. Myös useat soratiet ovat kärsineet kelirikosta. Ely-keskus on määrännyt Itä-Suomen sorateille painorajoituksia yhteensä noin 330 kilometrille.

Lue seuraavaksi