1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Intiassa jälleen räjähdyksiä

Useita kymmeniä ihmisiä on kuollut ja yli sata on haavoittunut Intiassa Ahmedabadin kaupungissa sattuneissa pommi-iskuissa. Viimeisimmän viranomaistiedon mukaan uhreja on ainakin 29 ja luku voi vielä nousta. Lukuisia pieniä pommeja on räjähtänyt muun muassa sairaaloissa ja toreilla. Yksi pommeista räjähti täydessä linja-autossa.

Pommisarjan tekijäksi on ilmoittautunut pieni islamistinen ryhmä, joka kutsuu itseään Intian Mujahediniksi. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole suostuneet vahvistamaan tietoa.

Intian länsiosassa sijaitsevan Ahmedabadin räjähdykset sattuivat vain päivää sen jälkeen, kun lukuisia pommeja räjähti eteläintialaisessa Bangaloren kaupungissa. Räjähdyksessä kuoli kaksi ihmistä ja ainakin 15 haavoittui.

Intiassa on viime vuosina ollut lukuisia pommi-iskuja. Usein kohteena ovat olleet moskeijat, hindutemppelit ja junat. On kuitenkin harvinaista, että esimerkiksi jokin terroristiryhmä ilmottautuisi iskujen tekijäksi. Perjantain iskujen tekijäksi viranomaiset epäilevät pientä militanttiryhmää, mutta kieltäytyivät kommentoimasta asiaa tarkemmin.

Toukokuussa kahdeksan pommia räjähti läntisessä Jaipurin kaupungissa vilkkaalla ostosalueella. Silloin yli 60 ihmistä kuoli iskuissa.