1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Womex-palkinto suomalaisen kansanmusiikin edistäjille

Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto on saanut kansainvälisen Womex-palkinnon. Palkinto myönnettiin kansanmusiikin osastolle sen ansioista suomalaisen kansanmusiikin edistämisessä.

Womex-palkinto on myönnetty kymmenen vuoden ajan tunnustuksena menestyksellisestä työstä maailmanmusiikin parissa. Palkinnon saajina ovat olleet joko muusikot tai instituutiot. Tänä vuonna molemmille tahoille myönnetään ensimmäistä kertaa oma palkintonsa.

Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto perustettiin vuonna 1983. Osaston päämääränä on kouluttaa kansanmusiikin opettajia ja muusikoita. Osastolta on valmistunut viisi musiikin tohtoria, yksi musiikin lisensiaatti ja yli 70 musiikin maisteria.

Merkittävin maailmanmusiikin tapahtuma Womex on maailmanmusiikin merkittävin ammattilaistapahtuma. Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 3 000 alan ihmistä eri puolilta maailmaa. Sen yhteydessä on konsertteja, konferensseja ja messut.

Seuraavan kerran Womex-tapahtuma järjestetään loka - marraskuun vaihteessa Espanjan Sevillassa.

Tämänvuotisen tapahtuman showcase-konsertissa esiintyy suomalainen jouhikkokvartetti Jouhiorkesteri. Aiemmin Womexin showcase-konsertissa ovat esiintyneet haitaristi Kimmo Pohjonen, huuliharppukvartetti Sväng ja Värttinä.