1. yle.fi
  2. Uutiset

Korpilahdella kehotus veden keittämisestä

Korpilahden kunnan vesijohtoverkon alueelle on annettu vedenkeittokehotus. Vesi kehotetaan keittämään ainakin ensi tiistaihin asti.

Kotimaan uutiset

Kehotus koskee keskustaajamaa sekä Etelä-Korpilahden, Kärkisten ja Moksin vesiosuuskuntien alueita.

Kehotus veden keittämiseen johtuu Korpilahden vedessä torstaina ja perjantaina havaitusta kampylobakteerista. Bakteerien tuhoamiseen riittää kahden minuutin keittoaika. Peseytymiseen vettä voi käyttää ilman keittämistä.

Korpilahden vesilaitos klooraa vesijohtovettä lauantaista alkaen. Klooripitoisuudet eivät estä veden käyttöä, mutta vedessä voi tuntua kloorin haju.

Kampylobakteeri aiheuttaa ripulia. Sitä tavataan muun muassa eläinten ulosteista. Korpilahdella otetuista näytteistä kampylobakteeria löytyi pieniä määriä. Bakteereita todettiin yhdestä vedenottamon kolmesta pohjavesikaivosta, ylävesisäiliöstä ja osasta vesijohtovettä.

Näytteet otettiin, koska Korpilahdella sairastui heinäkuun loppupäivinä ainakin 50 ihmistä tavallista rajumpaan vatsatautiin. Vakavammin sairastuneista otetuista näytteistä todettiin kampylobakteerin aiheuttama tulehdus. Uusia sairastapauksia ei ole ilmennyt enää perjantain ja lauantain aikana.

Veden saastumisen syy ei ole selvillä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi