Myrsky katkoi sähköjä - pika-alusliikenne pysähdyksissä

Suomen lounais- ja etelärannikoilla on tiistaina tuullut navakasti. Vuodenaikaan nähden harvinaisen voimakas itätuuli puhalsi puuskissa jopa 31 metriä sekunnissa. Tuuli heikkeni iltaan mennessä.

Kotimaa

Ilmatieteen laitoksen mukaan näin voimakkaat tuulet ovat elokuussa harvinaisia. Tilastojen mukaan elokuulle sattuu myrskypäiviä harvemmin kuin joka toinen vuosi. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös loppuviikko on tuulinen ja merialueilla täytyy varautua voimakkaisiin tuuliin.

Voimakas tuuli on pitänyt pika-alukset satamassa. SuperSeaCatin, Nordic-JetLinen ja Linda Linen alukset eivät liikennöi tiistaina eivätkä keskiviikkoaamuna Helsingin ja Tallinnan välillä.

Satoja koteja pimeni Myrsky ja kova tuuli aiheuttivat tiistaiaamuna sähkökatkoja noin 4 700:lle Fortumin asiakkaalle. Runsaimmin vikoja oli Uudenmaan alueella Kirkkonummella, Siuntiossa, Nummi-Pusulassa, Lappohjassa sekä Inkoon ja Tammisaaren saaristoalueella. Ylöjärvellä jäi iltapäivällä noin tuhat taloutta ilman sähköä. Linjalle kaatunut puu katkaisi sähköt noin tunniksi. Aamulla sähköt katkesivat samasta syystä toisella puolella Ylöjärveä. Silloin vika koski paria tuhatta taloutta. Myös Kymenlaaksossa tuuli katkoi tiistaina sähköjä sadoilta kotitalouksista. Pyhtäällä sähköt katkesivat lähes kahdesta sadasta talosta. Helsingissä varoitettiin kaatuvista puista

Päijät-Hämeessä tuulen kaatama puu pimensi aamulla osan Lahden Nikkilän alueesta sekä Lotilan teollisuusalueen. Tuuli katkaisi sähkön myös pienellä alueella Vattenfallin verkossa Nastolassa. Aamulla myös Heinolan Vierumäellä oli toista sataa taloutta ilman sähköä.

Helsingissä rakennusvirasto varoitti aamupäivällä, että kova tuuli voi vahingoittaa vanhoja puistopuita ja riipiä oksia kaduille. Kaupunkilaisia kehoitettiin varovaisuuteen heidän liikkuessaan paikoissa, joissa iäkkäitä puita. Puita kaatui pääkaupunkiseudulla jo tiistain vastaisena yönä toistakymmentä.

Lähteet: YLE Uutiset