1. yle.fi
  2. Uutiset

High School Musical saapui Helsinkiin

Amerikkalainen koulumusikaali High Schiool Musical on saapunut Helsinkiin. Vahvasti tuotteistettua teosta pidetään tämän hetken kuumimpana nuorisoilmiönä maailmalla.

kulttuuri

Amerikkalainen mediajätti Disney on paketoinut lapsille musikaalin, jonka maailmanvalloitus alkoi pari vuotta sitten maksullisella tv-kanavalla.

Helsingin kaupunginteatterin tuottamaan musikaaliin haki yli 900 nuorta. Työskentely näyttelijänä on vaativaa niillekin, joilla on jo takanaan kokemusta.

- Pitää tanssia koreografian mukaan, pitää pysyä tahdissa kaikkien kanssa kun lauletaan ja repliikit pitää artikuloida selvästi niin kuin Marco on niin monesti muistuttanut, Idols-kisaohjelmasta tuttu Roni Tran kertoo roolistaan Zekenä.

High School Musicaliin liittyy fanittaminen, ja ainakin esityksen ohjaaja Marco Bjurström on jo lapsille tuttu. - Fanittaminen on kuulunut aina varsinkin tyttöjen maailmaan - Paul Ankan ajoista alkaen, Bjurström sanoo. - Nykymaailmassa ilmiöt ovat samanaikaisesti kaikkialla maailmassa, kun asiat leviävät niin nopeasti internetin ja kaiken muun kautta. "Kuin omasta elämästä" Rakkaudesta, ystävyydestä ja omiin unelmiin uskomisesta kertova musikaali on High School Musicalin näyttelijöille kuin oikeasta elämästä. - Laulun sanat olivat, että vedet tuli silmiin kun lähetettiin ennen auditioneita. Minulle ne kertoivat juuri tästä elämäntilanteesta. Monille se varmaan kertoo eri asioita siitä, että pitää ottaa riskejä ja heittäytyä asioihin, eikä vain pelätä, kertoo Gabriellaa esittävä Yasmine Yamajako. - En voi sanoin kuvailla sitä oloa, kun saa tällaisen mahdollisuuden tehdä sitä mitä on koko elämänsä unelmoinut, nuori näyttelijätär jatkaa. High School Musical saa ensi-iltansa torstaina Helsingin kaupunginteatterissa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi