Venäläislehti: Viron asukkaita myrkytetään pilaantuneilla suomalaistuotteilla

Venäläislehti kirjoittaa suomalaisten avustusjärjestöjen jakavan pilaantunutta ruokaa Viron venäläisväestölle. Venäjän hallituksen omistama Rossiiskaja Gazeta -sanomalehti kirjoittaa keskiviikkoisessa artikkelissa, että avustusjärjestöt kuljettavat pilaantunutta ruokaa alueille, joissa asuu ennen kaikkea venäläisiä.

Ulkomaat

Venäläislehden artikkelista kerrottiin ensimmäiseksi Aamulehdessä.

Rossiiskaja Gazeta pohjaa kirjoituksensa Aamulehdessä sunnuntaina julkaistuun reportaasiin, jossa kerrottiin, kuinka Humanitaarinen Idäntyö -niminen avustusjärjestö kuljettaa Viron köyhälle väestölle Suomen kaupoissa parhaan myyntipäivänsä ohittaneita mutta vielä käyttökelpoisia elintarvikkeita. Aamulehden jutussa ei sanottu, että kukaan olisi sairastunut tuotteista.

Rossiiskaja Gazetan jutussa kirjoitetaan, että vastuu mahdollisesti ruokamyrkytyksestä on suomalaisten humanitaaristen järjestöjen ja Viron viranomaisten harteilla. Jutussa myös esitetään epäilyjä, ettei vanhentuneita tuotteita edes jaeta köyhille vaan myydään kaupoissa uusissa pakkauksissa.

Viron ja Venäjän suhteet ovat olleet erittäin kireät Tallinnan viime vuoden kevään patsasmellakoista alkaen. Suhteiden kohentaminen ei onnistunut Hanti-Mansiassa pidetyssä suomalais-ugrilaisten kansojen konferenssissakaan, vaan konferenssissa syttynyt sanasota johti Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen ja muun Viron delegaation ulosmarssiin tapahtumasta.

Lähteet: YLE Uutiset