Propaaniräjähdys aiheutti tuhansien evakuoinnin Torontossa

Kanadassa tuhansia ihmisiä jouduttiin sunnuntaina evakuoimaan kodeistaan Torontossa, kun asuinalueen lähellä sijainnut propaanikaasuvarasto syttyi eilen tuleen ja räjähti. Jotkut asukkaista loukkaantuivat lievästi. Yksi tehtaan työntekijä on kateissa.

Yksi palomies kuoli sammutustöissä sydänkohtaukseen.

Ihmisiä evakuoitiin 1,6 kilometrin säteeltä varaston ympäriltä. Evakuoidut kuljetettiin paikalliseen armeijan tukikohtaan busseilla.

Paikalliset tiedotusvälineet arvioivat alueella asuvan 12 000 ihmistä. Paloa ja räjähdystä kuvailtiin suureksi. Paikallisten asukkaiden kuvaamilla videonauhoilla näkyi valtava oranssi pallo suuren savupilven alla. - Se oli valtava räjähdys. Se räjäytti kaikki talomme ikkunat, ja lopulta koko talon. Ehdin juuri päästä pois alta, Robert Helman kertoi uutistoimisto AFP:lle. Räjähdyksen syy on vielä epäselvä. Tulipalo alkoi yöllä ja kesti sunnuntaille keskipäivään, jolloin se viimein saatiin hallintaan. Sähköt ja kaasu katkaistiin alueelta varmuuden vuoksi, sillä propaani on herkästi syttyvää, ja uusi räjähdysvaara oli olemassa. Palo katkaisi myös liikenteen yhdeltä Kanadan vilkkaimmalta valtatieltä, jotta palomiehet pääsivät paremmin sammuttamaan paloa. Propaani on väritön ja hajuton kaasu, joka on tulenarkaa. Propaania käytetään muun muassa kotitalouksissa nestekaasuna. Elintarvikkeissa propaania käytetään lähinnä pakkauskaasuna tai ponneaineena. AFP, AP, YLE Uutiset