1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Korkea koulutus ei suojaa parisuhdeväkivallalta

Korkeasti koulutetut naiset kokevat muita useammin parisuhdeväkivaltaa. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ja Euroopan Kriminaalipolitiikan instituutin tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen nainen on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa tai väkivallalla uhkailua.

Kotimaan uutiset

Koulutetuilla naisilla on jopa 50 prosenttia suurempi todennäköisyys joutua uhriksi kuin muilla, kertoo oikeusministeriön erikoissuunnittelija Minna Piispa.

Parisuhdeväkivalta nähdään usein syrjäytyneiden ongelmana. Espoon poliisin rikoskomisario Jukka Kasken mukaan virheellinen käsitys syntyy, sillä poliisi tapaa hälytystehtävien kautta useammin heikommassa yhteiskunnallisessa asemassa olevia ihmisiä. Ilmoituskynnys arkaluontoisissa perheväkivaltatapauksissa on yhä korkea.

Erikoissuunnittelija Minna Piispa arvelee, että koulutetuilla ihmisillä puolestaan on usein enemmän kontakteja, ystäviä ja vakituinen työpaikka, joiden kautta apua voi hakea. Näiden turvaverkostojen ansiosta heillä on muita suurempi valikoima selviytymiskeinoja käytettävissään.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi