Olkinuora siirtyy HBL:n palvelukseen

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora jättää tehtävänsä. Hän siirtyy nykyisestä tehtävästään Hufvudstadsbladetin päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi. Olkinuora on toiminut YLEn puheenjohtajana runsaat kaksi ja puoli vuotta.

talous

Olkinuoran tavoitteena on saattaa lehden talous tasapainoon kolmen vuoden kuluessa sekä kehittää verkkoa ja houkutella lisää suomenkielisiä lukijoita.

- Tavoitteena on parantaa lehden markkina-asemaa journalismia ja mediatuotteita kehittämällä, Olkinuora sanoo.

Syyskuun 15. päivä uudessa tehtävässään aloittava Olkinuora pitää lehden nykyistä suuntaa menestyksekkäänä eikä halua vielä esittää konkreettisia linjanvetoja.

- Elämä on opettanut, että puhutaan vähemmän ja tehdään enemmän, Olkinuora sanoo.

Olkinuora on tyytyväinen, että pystyy uudessa työssään keskittymään vain journalismiin. Vaikka hän toimii myös lehden toimitusjohtajana, on myynti- ja markkinointivastuu organisoitu muualle.

- Pääsen tekemään sellaista, mitä kuvittelen osaavani. Olen odottavaisella mielellä, Olkinuora lisää.

HBL: Etsimme vahvaa journalistista johtajaa Olkinuora on jo käynyt tutustumassa lehden toimitukseen, josta hallitus päätti laittaa entisen päätoimittajan Max Arhippaisen vaihtoon pari kuukautta sitten. KSF Median toimitusjohtajan ja lehden hallituksen puheenjohtajan Henrik Johanssonin mukaan päätoimittajaksi etsittiin vahvaa journalistista johtajaa, joka fokusoi jatkuvaan kehitykseen ja ymmärtää muuttuvan markkinatilanteen vaikutukset journalistiseen työhön. - Hbl:n kehitys on ollut hyvä ja Olkinuora on valmis ottamaan seuraavan kehitysaskeleen, Johansson määrittelee. Johansson ei halua mainita konkreettisia esimerkkejä lehden tulevasta suunnasta, sillä mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Olkinuoran on myös ensin tutustuttava lehden toimitukseen ja toimintatapoihin. YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner pitää siirtymää loistavana mahdollisuutena sekä Olkinuoralle että HBL:lle. - Olkinuora osaa vaatia, sparrata ja tukea. Hän on ollut hyvä hallituksen puheenjohtaja, kiittää Jungner. Olkinuora ei osallistu enää YLEn hallitustyöskentelyyn. YLEn hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 20.8. Tulevan puheenjohtajan nimittää yhtiön hallintoneuvosto, joka puolestaan kokoontuu seuraavaksi 9.9. YLElle nimitettiin ulkopuolinen hallitus vuoden 2006 alusta.

Lähteet: YLE Uutiset