Korealaisomistus Aker Yardsissa kasvoi reilusti

Eteläkorealaisen telakkayhtiö STX:n omistusosuus kansainvälisestä telakkajätti Aker Yardsista on noussut lähes 90 prosenttiin. Aiemmin noin 40 posenttia yhtiön osakkeista omistanut STX teki kuukausi sitten ostotarjouksen Aker Yardsin osakkaille tarjoamalla noin kahdeksan euroa osakkeelta.

talous

Ostotarjouksen määräaika päättyi viime perjantaina ja STX kertoo saaneensa haltuunsa kaikkiaan 88,37 prosenttia Aker Yardsin osakkeista. Määrä tarkentuu keskiviikkoon mennessä. Aker Yards omistaa Suomessa Helsingin, Turun ja Rauman telakat. STX on ilmoittanut haluavansa muuttaa yhtiön nimen. Heikinheimo: Telakkateollisuuden näkymät hyvät

Aker Yardsin Suomen telakoiden toimitusjohtaja Juha Heikinheimo ei lähde tarkemmin arvioimaan, millaisia vaikutuksia STX:n omistusosuuden kasvulla on suomalaistelakoille. Hänen mukaansa Suomessa on vahva tilauskanta, ja nyt keskitytään toiminnan jatkuvaan tehostamiseen.

Heikinheimo sanoo, että haasteellisen viime syksyn ja toimitusaikojen venymisen jälkeen tilanne näyttää jälleen hyvältä. Hän toteaa, että lujan työnteon ansiosta toimitusajat pitävät jälleen kutinsa.

Telakkateollisuuden tulevaisuudennäkymiä yleensä Heikinheimo näkee myönteisinä. Pientä epävarmuutta alalle on syntynyt heikosta dollarista ja öljyn hinnan noususta, mutta tämänkin Heikinheimo uskoo olevan korjaantumassa.

Lähteet: YLE Uutiset