Öljy on entistäkin halvempaa

Raakaöljyn hinta on ollut tiistaina laskussa neljättä perättäistä päivää. Hinta on laskenut, koska Meksikonlahdella riehunut hirmumyrsky näyttäisi kiertävän alueella sijaitsevat öljykentät.

Muun muassa öljy-yhtiö Exxon Mobil on ilmoittanut, ettei myrsky ole vaikuttanut sen toimintoihin, eikä työntekijöitä ole evakuoitu.

Hirmumyrsky Fay tavoitti eilen Floridan Key Westin. Myrsky oli kulkeutunut sinne Karibialta, jossa se tappoi yli kymmenen ihmistä.

Raakaöljyn WTI-laadun tynnyrihinta noteerattiin varhain tiistaina New Yorkin elektronisessa kaupankäynnissä 112,20 dollariin, jossa oli laskua eilisillasta 0,67 dollaria. Öljyn hinta on laskenut noin 23 prosenttia ennätystasoltaan 147,27 dollarista, jonka se saavutti heinäkuun 11. päivänä. Hintaa ovat painaneet euro-dollari-kurssin heikentyminen ja öljyntuottajajärjestö Opecin varoitus, jonka mukaan hidastuva talouskasvu voi vaikuttaa öljyn kysyntään. Pohjanmeren Brent-laadusta maksettiin tiistaina Lontoossa 111,17 dollaria tynnyriltä eli 0,77 dollaria vähemmän kuin maanantai-illalla. YLE Uutiset