Demokraatit aloittivat puoluekokouksensa

Yhdysvalloissa demokraatit ovat aloittaneet puoluekokouksensa, jossa Barack Obama valitaan virallisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Ulkomaat

Kokouksessa pyritään hautaamaan lopullisesti Obaman ja Hillary Clintonin kannattajien välille vaalikampanjoinnin aikana syntyneet kaunat.

Coloradon Denverissä järjestettävään puoluekokoukseen odotetaan tulevaksi yli 4 400 edustajaa. Puoluekokous kestää neljä päivää. Kokouksen avauspäivänä maanantaina estradille kapusi Barack Obaman vaimo Michelle Obama, joka kehotti amerikkalaisia äänestämään toiveidensa, ei pelkojensa mukaan. Michelle Obaman mukaan hänen miehestään voi tulla Yhdysvalloille poikkeuksellinen presidentti. Presidenttiehdokkaan itse odotetaan puhuvan kokouksen huipennukseksi torstaina, jolloin myös hänen ehdokasvalintansa muodollisesti sinetöidään. Obamalle presidenttiehdokkuuskilvan hävinneen senaattori Hillary Clintonin on määrä puhua Suomen aikaa keskiviikkona noin kello viisi aamulla. Obama aiottiin salamurhata kokouksessa?

Liittovaltion poliisi FBI tutkii kokouspaikkakunnalla Denverissä tietoja Obaman mahdollisesta salamurhan suunnittelusta. Poliisi on pidättänyt miehen, jonka autosta löytyi kivääreitä, ammuksia sekä radiopuhelimia ja joka on kertonut aikoneensa ampua Obaman torstaina puoluekokouksessa.

Asian tiimoilta on pidätetty myös ainakin kaksi muuta miestä. Viranomaisten mukaan Obamaa kohtaan ei kuitenkaan ole todellista uhkaa.

Lähteet: AP, Reuters, AFP, YLE Uutiset