Intiassa väkijoukot polttivat kirkkoja

Intian itäosassa uskonnollisten ryhmien väkivalta vaikuttaa yhä leviävän. Hindujen muodostamat väkijoukot ovat polttaneet ainakin neljä kristittyjen kirkkoa Orissan osavaltiossa.

Vielä viime viikolla viranomaiset arvioivat väkivaltaisuuksien laantuneen, mutta viikonlopun aikana levottomuudet levisivät uusiin osiin osavaltiota. Ainakin 14 ihmistä on kuollut väkivaltaisuuksissa, jotka leimahtivat viime viikolla suositun hindujohtajan murhan jälkeen. Tuhannet ovat paenneet väkivaltaa kodeistaan.

Tuhansia poliiseja ja puolisotilaallisten joukkojen jäseniä on lähetetty osavaltioon sen jälkeen, kun hindujohtaja Swami Laxmananda Saraswati murhattiin. Paavi Benedictus XVI ja Italian valtio ovat tuominneet väkivaltaisuudet ja vaatineet toimia Intian hallitukselta.

Hindujen ja kristittyjen yhteenottoja leimahtaa ajoittain Intiassa, jossa 2,3 prosenttia yli 1,1 miljardin väestöstä on kristittyjä. Hindujen ääriryhmät syyttävät kristittyjä pappeja alempiin kasteihin kuuluvien hindujen lahjomisesta kristinuskoon, kun taas kristityt sanovat käännynnäisten pakenevan hindujen tiukkaa kastijärjestelmää.