1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjän tv: Siperiassa seikkaileva Putin pelasti tv-ryhmän tiikerin kynsistä (Katso video)

Venäläiset tiedotusvälineet kertoivat sunnuntaina pääministeri Vladimir Putinin pelastaneen tv-ryhmän tiikerin hyökkäykseltä.

Pääministeri oli tutustumassa Amurin tiikereitä tarkkailevan tutkimusryhmän työhön Siperiassa, kun yksi tiikereistä karkasi tutkijoilta ja lähti juoksemaan uhkaavasti Putinin vanavedessä kulkenutta kameraryhmää kohti.

Venäjän toiseksi suurimman televisiokanavan Rossijan mukaan Putin ampui tiikeriä nopeasti tainnutusaseella.

- Se pääsi yhtäkkiä pakoon ja ryntäsi meitä kohti. Ihme pelasti meidät, Rossijan kameraryhmän johtaja Violetta Sergejeva ylisti Putinia.

Pääministeri auttoi myös tutkijoita mittaamaan tainnutetun tiikerin etuhampaat ennen kuin eläimen kaulaan asennettiin satelliittipaikannin.

Putin on näytellyt machopuoltaan aikaisemminkin. Viime vuonna hän esitteli kalastustaitojaan Jeniseijoella ja esittäytyi tiedotusvälineille vain maastohousuissa ilman paitaa. Sunnuntaina Putin oli pukeutunut kokonaiseen maastopukuun.

Amurin tiikeri on maailman suurin kissaeläin. Laji oli pitkään kuolemassa sukupuuttoon, mutta nyt eläinkanta on elpymässä. Maailman luonnonsuojelusäätiön WWF:n mukaan Amurin tiikereitä on nykyisin enemmän kuin sataan vuoteen.