Poliisiylijohtaja vaatii rikostutkintaa syyttäjän esittämistä uhkailuväitteistä

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vaatii Espoon kihlakunnansyyttäjä Marianna Semiä tekemään rikosilmoituksen syyttäjän esittämistä uhkailuväitteistä. Vantaan ja keskusrikospoliisin huumetutkijoihin kohdistuvaa tutkintaa johtava Semi kertoo YLEn Silminnäkijä-ohjelmassa joutuneensa poliisien uhkailun kohteeksi.

Kotimaa

YLE Uutisille Marianna Semi kertoi pelkäävänsä ja ottaneensa uhkailut vakavasti. Semi ei suostu kertomaan, millaisesta uhkailusta on kyse. Hän on sanonut, ettei aio tehdä asiasta rikosilmoitusta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan poliisit eivät ole koskaan aiemmin Suomessa syyllistyneet uhkailuun ja väite on otettava vakavasti. Paateron mukaan uhkailuväitteet on tutkittava rikostutkinnassa.

Paateron mukaan syytteet ovat erittäin vakavia. - Nyt kun olen ymmärtänyt, että hän lausuu aiheesta tässä ohjelmassa torstaina, ja haluan sen nähdä, suoraan hänen omasta suustaan. Ainoa mitä olen lukenut, on lehtitietoja.

Asian selvittäminen onnistuu vain rikosilmoituksen kautta, Paatero sanoo.

Silminnäkijä-ohjelman mukaan Semiin kohdistuneet uhkailut liittyvät huumepoliisin pelkoon siitä, että huumeiden valeostoissa toimineen henkilön nimi paljastuu.

Tutkinta jatkuu kahdella eri taholla. Kysymys on siitä, ovatko huumepoliisit tulkinneet poliisilain valeostopykälää itselleen sopivalla tavalla.

Lähteet: YLE Uutiset