Sarah Palinin esiintymistä pidetään napakymppinä

Republikaanien varapresidenttiehdokas Sarah Palin on saanut kehuja esiintymisestään republikaanien puoluekokouksessa Minnesotan St. Paulissa.

Ulkomaat

Yhdysvaltalaisten kommentaattoreiden mukaan John McCainin varapresidenttiehdokasta ei voida ensimmäisen linjapuheensa jälkeen enää pitää poliittisena amatöörinä. Palin sytytti puheellaan republikaanien puoluekokousyleisön ja sai suitsuttavia arvosteluja yhdysvaltalaismediassa.

Nielsen-mediatutkimuslaitoksen mukaan puhetta seurasi televisiosta yli 37 miljoonaa amerikkalaista. Se on vain runsas miljoona vähemmän kuin demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman viime torstaina pitämän puheen keräämä ennätysmäinen televisioyleisö.

Palin korosti puheessaan tavallista taustaansa ja kehui presidenttiehdokas John McCainia vuolaasti. Palin myös arvosteli demokraattien Barack Obaman kokemusta vastaiskuna yhdysvaltalaismedian häneen itseensä aiemmin kohdistamalle kritiikille.

Pikkukaupungin pormestarina ja Alaskan kuvernöörinä kannuksensa hankkinutta Palinia on syytetty poliittisesta kokemattomuudesta.

Wall Street Journal -lehden mukaan republikaanit ovat saattaneet löytää oman Margaret Thatcherinsa. New York Post puolestaan ylisti Palinia taistelijaksi.

Washington Postin mukaan Palinin puhe oli poliittinen napakymppi. Lehden mukaan republikaanien mahdollisesti voittaessa marraskuun presidentivaalit voiton voidaan katsoa sinetöityneen Palinin republikaanien puoluekokouksessa pitämän puheen myötä.

Reuters, AFP