1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kolme kuollut kuorma- ja henkilöauton kolarissa Pyhäjärvellä

Kolme 17 - 20-vuotiasta nuorta menehtyi ja kaksi loukkaantui vakavasti henkilöauton ja kuorma-auton kolarissa Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä perjantai-iltapäivänä. Kaikki kuolleet olivat kotoisin Pyhäjärveltä.

Onnettomuus tapahtui Pitäjämäellä neljän tien risteyksessä noin puoli neljän aikaan, kun Pitäjämäentieltä tullut henkilöauto törmäsi Elämäjärventieltä tulleen kuorma-auton oikeanpuoleiseen kylkeen. Risteyksessä väistämisvelvollisuus oli henkilöauton kuljettajalla.

Tukinnanjohtaja, komisario Risto Viippola Limingan poliisista kertoo, että henkilöauton kuljettaja oli saanut ajokortin elokuussa. Onnettomuudessa menehtyivät henkilöauton takapenkillä istuneet 20- ja 18-vuotiaat sisarukset sekä etupenkillä istunut 17-vuotias poika.

Autoa kuljettanut 18-vuotias ja takapenkillä istunut 20-vuotias mies loukkaantuivat vakavasti, ja heidät on toimitettu Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa. Komisario Viippola kertoo, että onnettomuuspaikalla tie on suljettu vielä muutaman tunnin ajan.

YLE Uutiset