Haitilaiskaupungista löytyi liki 500 ruumista

Trooppisten myrskyjen runtelemasta haitilaiskaupungista on löytynyt liki 500 ruumista, kertoo uutistoimisto Reuters. Poliisin mukaan ruumiit paljastuivat Hanna-myrskyn tulvavesien vetäydyttyä Gonaivesin satamakaupungista. Uhriluvun pelätään vielä nousevan.

Ulkomaat

Myrskysateiden nostattamat tulvat ovat koetelleet pahiten juuri Gonaivesin kaupunkia, jossa noin 200 000 ihmistä on ollut useita päiviä ilman ruokaa ja puhdasta vettä. Yhteensä Hanna-myrsky on tappanut Haitissa noin 530 ihmistä. Amerikan köyhimpään valtioon Haitiin on iskenyt alle kuukauden sisällä kolme hirmumyrskyä. Kahdessa aiemmassa myrskyssä kuoli yhteensä yli sata ihmistä. Apu saapunut verkkaisesti paikalle

Kansainvälistä apua on hiljalleen päässyt perille Haitiin. Perjantaina YK:n avustuslaiva saapui Gonaivesin satamaan tuoden mukanaan ruokaa, puhdasta vettä ja hygieniatuotteita.

Haiti on pyytänyt kansainvälistä apua myrskyuhrien auttamiseksi. Euroopan unionin komissio on jo luvannut maalle kaksi miljoonaa euroa pika-apua.

Kansainvälinen Punainen Risti on puolestaan vedonnut lahjoittajiin 2,3 miljoonan euron avustuksen keräämiseksi Haitille.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset