J.K. Rowling voitti tekijänoikeuskiistan

Kirjailija J.K. Rowling on onnistunut estämään Harry Potteria käsittelevän tietosanakirjan julkaisemisen yhdysvaltalaisessa oikeudessa.

kulttuuri

Päätöksen antaneen newyorkilaisen tuomioistuimen mukaan Rowling oli pystynyt osoittamaan, että teoksen julkaiseminen olisi aiheuttanut hänelle korvaamatonta vahinkoa.

Amerikkalaisen Steven Vander Arkin kaavailema tietoteos olisi perustunut hänen internetissä ylläpitämäänsä Potter-fanisivustoon. Kirjassa olisi ollut muun muassa tietoa Potter-maailman hahmoista ja listoja erilaisista loitsuista.

Rowlingin mukaan käsikirjan kirjoittaja ja julkaisija yrittivät käyttää häntä törkeästi hyväkseen. Harry Potter -kirjailijaa raivostutti erityisesti se, että hänen hyväksyntänsä teoksen julkaisemiseen olisi haluttu ilmaiseksi. Hän on myös ilmoittanut aikovansa julkaista oman virallisen Potter-tietosanakirjansa.

Steven Vander Arkin Potter-tietosanakirjan piti alun perin tulla myyntiin jo viime vuoden marraskuussa, mutta meneillään olleet oikeustoimet estivät tuolloin sen julkaisemisen.

Lähteet: AP, BBC