1. yle.fi
  2. Uutiset

Nicole Kidman Hollywoodin ylipalkatuin

Oscar-palkittu Nicole Kidman on nimetty Hollywoodin ylipalkatuimmaksi näyttelijäksi talouslehti Forbesin listauksessa. Aiemmin jokainen Kidmanille maksettu dollari elokuvaroolista tuotti kahdeksan dollaria takaisin. Nyt näyttelijän tähdittämät elokuvat tuottavat juuri ja juuri hänen palkkansa takaisin.

viihde

Vuonna 2007 ensi-iltansa saanut The Invasion - Tunkeutujat jopa menetti 2,68 dollaria jokaisesta Kidmanille maksettua dollaria kohtaan. Hänen kerrotaan saaneen roolisuorituksestaan palkkaa 17 miljoonaa dollaria. Forbes-lehti kuitenkin arvelee, että pian ensi-iltansa saava Australia-elokuva voi korjata hieman Kidmanin tilannetta. Toisena Forbesin-listalla on Jennifer Garner, jonka tähdittämät elokuvat The Kingdom ja Catch and Release eivät menestyneet elokuvateattereissa. Hänelle maksettu jokainen dollari roolista tuotti takaisin 3,69 dollaria.

Kolmanneksi listalla rankattiin Kidmanin entinen aviomies Tom Cruise, jonka elokuvat eivät ole viime aikoina menestyneet odotetusti. Hänelle roolisuorituksesta maksettu jokainen dollari tuotti neljä dollaria takaisin.

Forbesin laskelmien mukaan ylipalkatuimpia Hollywood-näyttelijöitä ovat myös mm. Cameron Diaz, Jim Carrey, Nicolas Cage, Drew Barrymore, Will Ferrell ja Cate Blanchett.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa tehdyn listan kärjessä oli Russell Crowe. Hänen tähdittämänsä elokuvansa ovat kuitenkin menestyneet sittemmin hyvin ja hän on tällä hetkellä parhaiten tuottavien näyttelijöiden listalla sijalla 18.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi