1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kaisa Korhonen: Teatteriin kohdistuu vaativa katse

Pitkän ja merkittävän uran teatterissa tehnyt ohjaaja Kaisa Korhonen pitää teatteriin kohdistuvaa katsetta vaativana. Aamu-TV:ssä vieraillut Korhonen kertoi yhdessä Hanna-Leena Helavuoren kanssa kirjoittamastaan keskustelukirjasta Kiihottavasti totta.

kulttuuri

Korhosen mukaan teatterin paikka maailmassa ja yhteiskunnassa riippuu sen saamasta kunnioituksesta eli siitä, miten paljon teatteri todella kommunikoi katsojien kanssa.

- Tietysti on myös aikoja, jolloin kelpuutetaan mitä vain. Perimmiltään ihminen kuitenkin vaatii, että tuo tuolla näyttämöllä puhuttelee minua henkilökohtaisesti.

1960-luvulta asti suomalaisen teatterin merkittävimpiin tekijöihin kuulunut Korhonen näkee uransa punaisena lankana kysymyksen ihmisen toteutumisesta ja toteutumattomuudesta.

- Uskon, että on olemassa toteutumisen pakko. Ihmisen kokemat suuret kivut johtuvat siitä, että hän ei pääse toteuttamaan itseään sellaisena kuin on.Kaisa Korhonen muistetaan muun muassa Ylioppilasteatterin alkuaikojen kantavana voimana ja KOM-teatterin perustajana. Viime vuosina hän on ohjannut menestyksellä muun muassa kotimaisia klassikkonäytelmiä ja -romaaneja.Korhosen tuorein ohjaus Eläintarhanhuvila 9 saa ensi-iltansa Helsingissä Q-teatterin Puoli-Q-näyttämöllä 17.9.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi