Suomessa vielä tuntematon rajojen rikkoja sai AVEK-palkinnon

Taiteilija Pia Lindman on saanut AVEK-palkinnon. 12 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin hänelle torstaina Helsingissä.

kulttuuri

Lindman käsittelee teoksissaan muun muassa tunneilmaisujen ja kehollisuuden luonnetta. Hänen taiteensa hyödyntää niin performanssia, videota, valokuvausta kuin piirustuksiakin.

Palkintoraati valitsi Lindmanin hänen tuotantonsa laaja-alaisuuden sekä sen taidemuotojen rajoja haastavan luonteen takia.

Tällä hetkellä Pia Lindmanin teoksia on nähtävillä Bread and Soccer -näyttelyssä New Yorkissa sekä t.error-näyttelyssä Budapestin taidehallissa. Syksyllä hän aloittaa taiteilijaresidenssin Berliinissä. "Mediataide ei pelkää rikkoa rajojaan"

AVEK-palkinto on kohdennettu mediataiteen alalla toimiville henkilöille. Lindman pitää tärkeänä sitä, että palkinto voitiin myöntää myös taiteilijalle, joka ei istu yhteen kategoriaan.

- AVEK osoittaa, ettei se tai mediataide koe itseään uhatuksi, eikä sen siksi tarvitse pitää kiinni keinotekoisista, luovuutta ja kommunikaatiota estävistä kategorioista, Lindman sanoi kiitospuheessaan.

Pia Lindman asuu ja työskentelee New Yorkissa. Hän on toiminut opettajana muun muassa Massachussets Institute of Technologyssa sekä Yale School of Artsissa.

Kansainvälisesti tunnetun Lindmanin taidetta ei ole vielä kovin laajasti huomioitu Suomessa.

AVEK eli Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus toimii tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä. Järjestön tarkoitus on tukea tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria.

Lähteet: YLE Uutiset