Tulipalo Eurotunnelissa pysäytti junaliikenteen

Tulipalo Eurotunnelissa on pysäyttänyt junaliikenteen Britannian ja Ranskan välillä. Palo syttyi tavarajunassa torstaina iltapäivällä noin 11 kilometrin päässä Ranskan puolelta. Ranskan sisäministeriön mukaan tuleen syttyi junassa ollut kemikaalirekka.

Ulkomaat

Noin 30 tavarajunassa ollut ihmistä evakuoitiin huoltotunnelin kautta. Kukaan ei loukkaantunut palossa vakavasti, mutta kymmenkunta ihmistä sai lieviä hengitysoireita savusta. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Palon syttymishetkellä 50 kilometriä pitkässä tunnelissa ei ollut matkustajajunia. Ranskalaisen junayhtiön mukaan liikenne on poikki ainakin perjantaihin.

Liikenne ruuhkautunut molemmin puolin Liikenteen pysäyttäminen on aiheuttanut ruuhkaa kummallakin puolen kanaalia. Epätietoiset matkustajat ovat odottaneet turhaan matkaan pääsyä. Lisäksi sadat autot ja rekat ovat muodostaneet pitkiä jonoja asemien läheisyyteen. Ranskan Calais'n ja Britannian Folkestonen yhdistävä Eurotunnel avattiin liikenteelle vuonna 1994. Tunnelissa on ollut aiemminkin paloja. Pahin palo tapahtui vuonna 1996, kun tavarajuna syttyi tuleen aiheuttaen laajaa tuhoa tunnelille. Palon seurauksena tunnelissa liikkuville junille asetettiin uusia turvallisuusmääräyksiä. AP, Reuters, YLE Uutiset