Metallican albumi myyntiin ennen aikojaan Suomessa ja Britanniassa

Metallican uusi albumi Death Magnetic on päätynyt myyntiin Suomessa ja Britanniassa ennen levyn virallista julkaisuajankohtaa. Ilta-Sanomien mukaan albumia on Suomessa myynyt liian aikaisin Tuurin kyläkauppa. Britanniassa bändin levymerkin uskotaan usuttaneen kauppoja myymään levyä ennenaikaisesti.

viihde

Metallican Death Magnetic -albumi tuli virallisesti myyntiin maailmanlaajuisesti puolilta öin. Ilta-Sanomien mukaan Tuurin kyläkaupassa sai ostaa jo alkuillasta. Kyläkaupan omistajan Vesa Keskisen mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys. Levy-yhtiöt ovat yleensä tarkkoja myyntiajoista, ja asiaan liittyvät sopimusehdot ovat tiukkoja. Metallican levy-yhtiö Universal Music ei ole vielä päättänyt, ryhtyykö se asiassa jatkotoimenpiteisiin.

Britanniassa levyä sai joistakin kaupoista jo keskiviikkona. Suuri levykauppaketju HMV on kertonut, että Metallican levymerkki Vertigo oli kehottanut laittamaan albumin myyntiin suunniteltua aikaisemmin, koska se oli jo vuotanut laajalti nettiin. Brittikauppoja ei epäillä myyntisopimusten rikkomisesta.

Kiinnostus Metallican uutta albumia kohtaan on kuitenkin ollut suurta Suomessa. Death Magnetic -levyä on toimitettu täällä kauppoihin 55 000 kappaletta, mikä on bändin levy-yhtiön Universal Musicin ensitilausten ennätys.

Torstaina Kööpenhaminassa järjestetyssä fanitapaamisessa Metallica kertoi tulevasta kiertueestaan, joka ylettyy ensi vuonna myös Pohjoismaihin. Yhtye sanoi olevansa kyllästynyt stadionkeikkoihin, joten tuleva kiertue nähdään hieman pienemmillä areenoilla.

Lähteet: YLE Uutiset, BBC