Nuoret amerikkalaispopparit vannovat tosi rakkauden nimeen

Yhdysvalloissa joukko nuoria poppareita on antanut kasvonsa tosi rakkaus odottaa -ideologialle. Osoituksena seksistä kieltäytymiselle ennen avioliittoa mm. Miley Curys, Jordin Sparks ja The Jonas Brothers -yhtyeen veljekset pitävät sormessaan aatteeseen sitoututumisesta kertovaa sormusta.

viihde

Yhdysvalloissa kymmenet tuhannet nuoret ovat mukana kampanjoissa, joissa luvataan pidättäytyä seksistä ennen avioliittoa. Ideologia on levinnyt hiljalleen myös popmaailman puolelle.

Aikanaan niin sanottua purity ring -sormusta piti sormessaan myös puhtoisella imagolla uransa aloittanut Britney Spears. Seksistä kieltäytymisen nimeen vannoi niin ikään Jessica Simpson, joka avioitui vuonna 2002 lyhytaikaisesti Nick Lacheyn kanssa. Viime aikoina pinnalle nousseista tähdistä tosi rakkaus odottaa -aatetta kannattavat mm. Miley Curys, American Idol -voittaja Jordin Sparks sekä kolmesta veljeksestä koostuva The Jonas Brothers -yhtye.

Seksistä pidättäytyminen nousi esille hiljattain järjestetyissä MTV Video Music Awardseissa. Juontajana toiminut brittikoomikko Russell Brand tokaisi, että on harmi, että The Jonas Brothersin pojat voisivat harrastaa seksiä lähes jokaisen naisen kanssa, mutta eivät sitä tee. Hänen mielestään se on vähän sama asia kuin Superman ei päättäisikään lentää vaan menisi kotiin bussilla. Jordin Sparks puolusti myöhemmin veljeksiä sanomalla, ettei sormuksen pitämisessä ole mitään pahaa, sillä kaikki tytöt ja pojat eivät halua olla lutkia.

Uskonnollisten ryhmien mielestä sormusta pitävät julkkikset voivat sekä edistää että vahingoittaa sen edustamaa sanomaa. Osa tähdistä käyttäytyy julkisuudessa kunniallisesti ja ovat roolimalleina monille nuorille. Toiset taas päätyvät otsikoihin sekoiltuaan esimerkiksi yöelämässä, jolloin ideologian sanoma vesittyy.

Nuorten seksistä pidättäytymisellä on myös kritisoijansa. Heidän mielestään ongelmia syntyy usein silloin, kun nuori päättääkin ryhtyä seksuaalisesti aktiiviseksi ja on esimerkiksi täysin tietämätön seksitautien vaaroista.

Lähteet: Reuters