Poliisi otti kiinni mielenosoittajia Helsingissä - Katso video

Helsingin poliisi otti kiinni 27 mielenosoitukseen osallistunutta henkilöä tiistaina. Ylikomisario Jussi-Pekka Lämsän mukaan kiinniotetut heittivät muun muassa pulloja ja maalipusseja poliiseja kohti. Lisäksi puolenkymmentä poliisiautoa joutui ilkivallan kohteeksi.

Kotimaa

Autoja oli sotkettu maalilla ja yhdestä poliisiautosta oli rikottu ikkuna. Ainakin yksi pullo osui poliisiin. Lämsän mukaan kiinniotetut vapautetaan sitä mukaan, kun heidän tekemänsä rikkeet selviävät.

Mielenosoittajat osallistuivat Rakennusviraston Finlandia-talolla järjestetyn Stop Töhryille -tapahtuman vastatapahtumaan. Kiasman edustalta noin kello 17 lähteneessä kulkueessa oli runsaat 500 henkilöä.

Töhryfest-mielenosoituskulkue marssi poliisien ja poliisiautojen saattamana Mannerheimintietä, josta se kääntyi Helsinginkadulle. Vaasanaukiolta kulkue jatkoi matkaansa Kaisaniemenpuistoon.

Mielenosoitus loppui Hakaniementorille iltayhdeksän aikaan. Loppuvaiheessa kulkueessa oli 100 - 150 henkilöä.

Mielenosoituksesta oli harmia pääasiassa keskustan liikenteelle. Mannerheimintie oli tukossa keskusta poispäin mentäessä noin tunnin ajan. Liikenne ohjattiin ensin Pohjoiselle Rautatienkadulle ja sitten Pohjoiselle Hesperiankadulle. Mannerheimintie avattiin liikenteelle kello 18.35.

Töhryfest-tapahtumalla vastustettiin Helsingin kaupungin Stop töhryille -projektia, jonka tarkoituksena on poistaa graffitit, tarrat ja julisteet Helsingin katukuvasta.

YLE Uutiset